Συχνές ερωτήσεις

Τόνερ/Μελάνια: Πόσες σελίδες εκτυπώνουν

H απόδοση (Page Yield) ενός τόνερ η μελανιού, είναι ο αριθμός των σελίδων που o χρήστης μπορεί να εκτυπώσει με ένα τόνερ η μελάνη σε ένα συγκεκριμένο εκτυπωτή και βασίζεται σε ορισμένες παραδοχές. Η απόδοση όμως ενός toner η μελανιού διαφέρει από εκτυπωτή σε εκτυπωτή, οπότε το page yield ενός toner η μελανιού και τα δεδομένα απόδοσης σελίδων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  μόνο ως σημείο αναφοράς για λόγους σύγκρισης και όχι για να προβλεφθεί η ακριβής απόδοση.Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψιν πως  η αναγραφόμενη απόδοση του toner η μελανιού σε σελίδες αναφέρεται σε εκτυπώσεις με 5% κάλυψη σελίδας, δηλαδή μόλις 7 σειρές κειμένου!

 

Τι επηρεάζει την απόδοση του τόνερ η του μελανοδοχείου

Tο περιεχόμενο των σελίδων,πόσο μικρό ή μεγάλο είναι. Το στυλ εκτύπωσης του χρήστη (τύπος εγγράφων που έχουν εκτυπωθεί , ο αριθμός των έγχρωμων σελίδων, η πυκνότητα της εικόνας , εκτύπωση μονής ή διπλής όψης κλπ ) παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην πραγματική απόδοση του γραφίτη.

Tο τυπικό μέγεθος των εργασιών του εκτυπωτή. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του κειμένου, λογικό και επόμενο να καταναλώνεται περισσότερο από το 5% κάλυψης της σελίδας που θεωρείται δεδομένο για τον υπολογισμό απόδοσης του toner.
Tις περιβαλλοντικές συνθήκες κατά την λειτουργία. Π.χ Ύπαρξη υγρασίας. Υγρά περιβάλλοντα μπορεί να προκαλέσουν μείωση της απόδοσης σελίδων του γραφίτη.

Tην πυκνότητα και την ποσότητα του χρώματος της εκτύπωσης.

Την λίπανση των εξαρτημάτων. Μία μικρή ποσότητα του γραφίτη χρησιμοποιείται για τη λίπανση διαφόρων εξαρτημάτων στο σύστημα εκτύπωσης.

Την εκτύπωση διπλής όψης. Όταν κάνετε φωτοτυπίες ή εκτυπώσεις και στις δύο όψεις μιας σελίδας , το χαρτί πρέπει να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση εντός του εκτυπωτή , ενώ η εκτυπωμένη πλευρά της σελίδας αντιστρέφεται . Αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερες περιστροφές και μηχανική φθορά στον γραφίτη και να οδηγήσει σε μειωμένη διάρκεια ζωής και απόδοσης του.

Τις διακεκομμένες εκτυπώσεις. Κάθε φορά που μια εργασία εκτύπωσης ξεκινάει, υπάρχουν αρκετές περιστροφές του συστήματος εκτύπωσης πριν και μετά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης. Αυτές οι περιστροφές προκαλούν φθορά σε όλα τα στοιχεία του συστήματος εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένου του τόνερ.

Κατά συνέπεια , ο κατασκευαστής του toner δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πελάτης θα εκμεταλλευτεί πλήρως την δηλωθείσα απόδοση του γραφίτη η της μελάνης!

Η πρώτη ερώτηση που δεχόμαστε από τους περισσότερους πελάτες μας είναι αν θα χαλάσει ο εκτυπωτής τους αν χρησιμοποιούν συμβατά μελάνια και toner. H σύντομη απάντηση είναι ΟΧΙ. Αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που οφείλετε να γνωρίζετε καθώς όπως σε κάθε άλλο τομέα έτσι και στα συμβατά αναλώσιμα ισχύει ο κανόνας πως δεν είναι όλα ίδια.

 

ΣΥΜΒΑΤΟ και ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΜΕΝΟ είναι το ίδιο;

ΟΧΙ δεν είναι το ίδιο. Ένα εργοστασιακά κατασκευασμένο συμβατό μελάνι ή ένα συμβατό toner δεν είναι το ίδιο με ένα ξαναγεμισμένο. Τα ξαναγεμισμένα μελανοδοχεία συχνά εμφανίζουν διαρροές μελανιού οι οποίες λερώνουν τις σελίδες εκτύπωσης σας.Επιπλέον το αμφιβόλου ποιότητας μελάνι που χρησιμοποιείται σε ένα ξαναγεμισμένο μελάνι, συχνά οδηγεί σε βουλωμένες κεφαλές εκτύπωσης και αχρήστευση του εκτυπωτή. Σε ένα απλά ξαναγεμισμένο toner όπου το drum δεν έχει αντικατασταθεί και είναι ταλαιπωρημένο, ο γραφίτης δε κολλάει πάνω του με αποτέλεσμα να πέφτει μέσα στον εκτυπωτή σας και να δημιουργεί προβλήματα ενώ οι εκτυπώσεις είναι θαμπές σε διάφορα σημεία.

Σε ένα εργοστασιακά κατασκευασμένο μελάνι ή toner όλα τα κινούμενα μέρη είναι καινούργια, ενώ το ίδιο το μελανοδοχείο ή το πλαστικό μέρος του toner περνά από ειδική διαδικασία καθαρισμού από οποιαδήποτε υπολείμματα σκόνης, γραφίτη ή μελανιού. Επιπλέον η ποσότητα γραφίτη ή μελανιού με την οποία γεμίζει κάθε δοχείο ελέγχεται ηλεκτρονικά και πιστοποιείται. Έτσι, είστε πάντα σίγουροι πως το toner ή το μελάνι σας περιέχει ακριβώς τόση ποσότητα γραφίτη ή μελάνι όση και το αυθεντικό. Τα ISO 19752 και 19798 σας εξασφαλίζουν πως η ποσότητα γραφίτη μέσα σε κάθε τόνερ μας είναι ακριβώς όση και στο αυθεντικό.

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ;

Οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν επιλέξει να πωλούν αρκετά φθηνά τους εκτυπωτές τους προσδοκώντας σε μεγαλύτερα κέρδη από τα έσοδα από τη πώληση αναλώσιμων, τα  οποία θ’ αντισταθμίσουν την όποια απώλεια εσόδων από τη χαμηλή τιμή πώλησης ενός εκτυπωτή.

 

Ο ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ;

Οι κατασκευάστριες εταιρίες προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη χρήση συμβατών μελανιών και toner(How to turn off printer Automatics update https://youtu.be/GvZp1MuQEA8). Εκδίδουν νέες εκδόσεις λογισμικού, που μπλοκάρουν τη χρήση συμβατών μελανιών και toner. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε συμβατά μελάνια, μην κάνετε αναβαθμίσεις στον εκτυπωτή σας και αν έχετε προχωρήσει πρόσφατα σε αναβάθμιση, κατεβάστε τη παλαιότερο έκδοση λογισμικού από τις ιστοσελίδες του κατασκευαστή και αντικαταστήστε την τρέχουσα στον υπολογιστή σας. Είναι βέβαιο πως ο εκτυπωτής σας θα αναγνωρίσει τα συμβατά μελάνια και θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα.